Vier MTB routes rondom Dwingeloo (Drenthe)

Door de corona maatregelen was Mark Bergmans zijn hotel afgelopen winter gesloten en vielen de wedstrijden voor het KMC mountainbiketeam van Martin Schuttert weg. Deze tijd hebben beide mannen gebruikt om de afgelopen periode vier schitterende mountainbike routes rondom Dwingeloo uit te zetten.

MTB route rondom Dwingeloo

De vier gps routes staan garant voor vier dagen mountainbike plezier en natuurbeleving. Vanuit het Drentse Brink dorp gaan de routes grotendeels over bestaande mountainbike routes die via mooie paden met elkaar verbonden zijn.

Dwingeloo richting Havelte

‘Met de gps kan iedereen op deze manier zijn eigen mountainbike meerdaagse rijden op het moment dat het hem of haar schikt en tegelijk Drenthe in al haar schoonheid ontdekken. We hebben vanuit Dwingeloo de vier windstreken opgezocht en zo voeren de routes de mountainbikers naar Ruinen in het Zuiden (Dwingelderveld), Havelte in het Westen, Appelscha (Drents-Friese Wold) in het Noorden en naar de VAM berg in het Oosten. De routes zijn rond de 75 kilometer lang en de fanatiekelingen kunnen uiteraard ook meerdere routes achterelkaar rijden op één dag. ‘Fiets je twee, drie of vier routes achterelkaar dan ben je KEI-goed, KEI-maf of KEI-ttergek en kun je een biertje en een keitje als aandenken ophalen bij ons in Hotel Wesseling op vertoon van je Strava file.’, aldus Bergmans.

‘Als aftrap reden Roel Verhoeven, Rozanne Slik, Ramses Bekkenk en Tim Smeenge van ons team onlangs elk één van de routes en hebben we ze gevolgd met de camera. Via de video van deze ritten krijg je zo een indruk wat er op je pad komt en je aan natuurschoon kan verwachten als je binnenkort de routes gaat rijden.’, aldus Schuttert.

De routes zijn te vinden op:

MTB route "Rondom Dwingeloo" richting Havelte
Rondom Dwingeloo richting VAM berg
MTB route "Rondom Dwingeloo" richting Appelscha
MTB route "Rondom Dwingeloo" richting Ruinen

LEES DIT HIERNA

Selle Italia presenteert X-Bow, het zadel voor off-road

Selle Italia lanceerde afgelopen week de nieuwe X-Bow, een zadel speciaal gemaakt voor iedereen die…

LEES VERDER

SKS Mudrocker: Smerig worden is een keuze

Vaak krijgen we opmerkingen te horen van:”Ja maar, dat hoort er toch bij.”en “Mountainbikers rijden…

LEES VERDER

Felle neonlichten en drukke straten, het nachtelijke Neokyo in Zwift

Neokyo volgt op de oorspronkelijke Yumezi map release van mei 2021 en verdubbelt de grootte van de…

LEES VERDER