Enduro rijden met de 7idp Sam Hill knee & elbow pads

Bergaf over rotsen, stenen, boomwortels, jumps en allerlei andere soorten ondergrond kunnen diverse gebruikerssporen op je lichaam achterlaten. Tijdens het stevig rijden wil je dan ook wel goed beschermd zijn. Wij werpen een blik op de 7idp Sam Hill knee pads en 7idp Transition elbow pad.

7ipd Sam Hill pads:
De 7idp Sam Hill kniebeschermers zijn samen met, hoe raad je het, Sam Hill ontwikkeld. Als meervoudig Wereldkampioen Downhill en 3 voudig EWS kampioen weet hij wel waar het om gaat.

Het eerste wat opvalt aan de pad is dat deze er stevig uitziet. Iets meer padding aan de zijkant heeft maar vooral ook licht van gewicht is. Een beschermer voor lange dagen in het zadel. Ideaal dus voor onze Ardennen tochten en ze gaan zeker mee zodra de zomervakantie weer om de deur staat. Dat geeft toch al aan dat ze ons goed bevallen. De pads zijn ook een stuk langer dan we gewend zijn waardoor je schenen net iets meer beschermd zijn. Met onze lange, een ook niet te dikke, fietsbenen hebben we gekozen voor maat M. En zelfs deze valt aardig lang uit.

Nu hoef je niet bang te zijn dat de pads af zullen glijden, aan de boven en onderkant bevindt zich een silicone strip. Tevens zit de pad strak, maar niet te strak, rond de benen. Als een soort van lichte compressieband. De “sok” welke om je knie gaat is gemaakt van ademend materiaal zodat je knieën niet te heet worden. Dit komt het comfort dan weer ten goede.7idp

De pads zijn goed voor lange dagen op trails, enduro tochten en voor het lichte bike park gebeuren. De insteek van Sam Hill is dan ook dat de pads comfortabel moeten zitten op de lange tussenstukken van Enduro wedstrijden welke op de bike afgelegd moeten worden. En daarin is zijn missie zeker geslaagd. We hebben al een aantal lange Ardennentochten gereden met deze pads en ze voelen onderweg heel comfortabel aan. Zelfs zo comfortabel dat ze onder onze nieuwe favoriet vallen.

De tweede insteek van Sam is dat ze robuust genoeg moeten zijn tijdens valpartijen en afdalingen welke op flinke (wat heet!) Sam Hill snelheid afgeragd worden. Nu hebben we al een paar kleine OTB’tjes gemaakt en, niet bewust, de pads aan een echte veldtest gezet hebben. Missie geslaagd en met het CE 1621 certificaat weten we zeker dat het goed zit. De inserts van de beschermers zijn gemaakt uit Sas-Tec geheugenschuim. Een flexibel materiaal welke verhard op het moment van impact, net als het veelgebruikte D30 schuim.7idp

Op de trails koelt de rijwind de kniebeschermers een beetje en zorgt ervoor dat de knieën niet te heet worden. Zodra je stilstaat en de zon erop brand worden ze natuurlijk wel warm omdat, simpelweg, je hele koeling wegvalt. Ze zijn flexibel en laten na een dag in het zadel geen striemen of schaafplekjes na. De extra bescherming rond de knieschijf en schenen is prettig om te hebben in geval van nood.

Een tip om ze aan en uit te doen:
Vouw de silicone strips even om en doe ze dan pas aan. Zo glijden ze makkelijk naar boven of onder zonder te blijven kleven. Hierna vouw je de strips weer naar binnen et voila. Klaar om de trails op te gaan.

Conclusie:
Een goede beschermer welke prettig zit, en goed beschermd, voor lange dagen in het zadel. Bij ons gaan ze momenteel standaard mee in de fietstas tijdens de Ardennentochten. En dat zegt toch genoeg he.

De adviesprijs voor de 7idp Sam Hill kniebeschermers bedraagt € 89,99

Voor meer informatie hierover klik je op:
https://7idp.co.uk/collections/knee-pads/products/sam-hill-knee7idp

7idp Transition Elbow pads:
Transition is de lichte beschermingslijn van 7idp welke werkt met de zogenaamde “compressie” pasvorm. Ofwel een goed ademende en strak zittende lycra mouw met daar de protectie omheen gebracht. De Transition lijn is gemaakt voor lange dagen in het zadel en biedt, net als de Sam Hill pads, een hoge vorm van comfort. Tevens bieden ze een goede bescherming tijdens het rijden van ruige singletrails tijdens Trail tochten en Enduro tochten.

De binnenkant van de pads zijn gemaakt met energie-absorberend geheugenschuim welke is voorgevormd om de hoek van de elleboog te volgen. De stof aan de buitenkant is bekleed met Aramide (Kevlar) welke sluit en scheurbestendig is. De 4-way stretch stof volgt de hele lengte van de mouw en biedt als extra bescherming tegen het schuren in de kwetsbare zones. Aan de boven- en onderkant vinden we dezelfde siliconen strips welke we ook terugvinden in de beenstukken.7idp

Onderweg voelen de pads soepel aan en de open meshe in de buitenste mouw zorgt voor koeling tijdens de warme dagen. 7idp heeft ook nog de Sam Hill Lite armbescherming in het assortiment maar deze zien er echt uit als pannenlappen en beschermen voornamelijk tegen schaafwonden. Hier blijven we dan ook lekker bij weg.

Dankzij de strakke pasvorm en siliconen strips blijven de beschermers netjes op hun plaats zitten. Van overmatige hitte hebben we onderweg geen last gehad. Zodra er een zuchtje rijwind ontstaat voeren de pads de overtollige warmte af. Qua maatvoering dragen we de pads, net zoals de kniebeschermers, in maat M. Deze past prima, zit niet te strak of te los en heeft een goede lengte.

Conclusie:
De Transition Elbows zijn comfortabel, natuurlijk voorgevormd en gemaakt voor lange dagen op de trails. Een mooi voorbeeld dat comfort en bescherming gerust samen kunnen gaan.

De adviesprijs voor de ellebogen bedraagt € 59,99

Voor meer informatie over de 7idp Transition elleboogbeschermers klik je op:
https://7idp.co.uk/collections/elbow-pads/products/transition-elbow

LEES DIT HIERNA

Expand your horizon with AGU

Er schuilt avontuur in elke dag. Het liefst door buiten de gebaande paden het onbekende te…

LEES VERDER

RockShox 2023 Next Level vorken en dempers

Vertrouwen verandert alles: Met dit in gedachten begon het team van Rockshox met een blank vel…

LEES VERDER

Old Man Mountain: robuuste en betrouwbare bagagedragers

Old Man Mountain breidt zijn aanwezigheid uit op de Europese markt. Dit Amerikaanse bedrijf is…

LEES VERDER