Eet smakelijk, eet een Chimpanzee en rij verder

De beste producten ontstaan als probleemoplossers. In 2008 hadden Josef, Milan en Ondřej een energiereep nodig die gemaakt was van natuurlijke ingrediënten, genoeg kracht gaf en gewoon lekker was. De Chimpanzee was geboren.

chimp

Sindsdien hebben de oprichters van Chimpanzee Nutrition hun sympathiek-idealistische concept consequent in praktijk gebracht. 

Sinds 2021 distribueert Sport Import GmbH de producten van Chimpanzee in BeNeLux en Oostenrijk. Edewecht: De drie Tsjechische wielerfanaten Josef, Milan en Ondřej besloten na een tournee dat ze veeleisende voeding voor hun passie voortaan in eigen hand zouden nemen. Simpelweg omdat de producten op de markt niet goed genoeg voor hen waren. Vanaf dat moment ging de zoektocht naar het juiste recept echter niet alleen over goede smaak.chimp
De claim om uitsluitend natuurlijke en hoogwaardige ingrediënten te gebruiken, is vanaf het begin consequent nagestreefd. De chimpansee staat symbolisch voor een sterke en natuurminnende atleet. 

Naast energie-en proteïnerepen omvat het productassortiment nu ook chews, gels, isotonische dranken en shakes. Dit omvat alle fasen van de training -van voorbereiding tot regeneratie en spieropbouw.

Chimpanzee maakt geen gebruik van kunstmatige kleurstoffen of andere additieven, en ook niet van industriële suiker. Als alternatief gebruiken de Tsjechen rijststroop. Op die manier wordt een gunstige glycemische index bereikt voor de producten en een gelijkmatige energievoorziening voor de sporter, wat aantoont dat goede smaak en prestatie hier compromisloos met elkaar in harmonie worden gebracht. Bijna alle producten van Chimpanzee zijn veganistisch.chimp

Chimpanzee's motto "Eet goed, ga ver" vat de oprichtingsgedachte samen. Zo holistisch als het concept is, zo begrijpelijk is ook de aanspraak op milieubescherming: Alle producten worden in de EU geproduceerd. Dit betekent dat lange transportroutes worden vermeden en dat de ecologische voetafdruk klein blijft. De drie rijders tonen dat ze het serieus nemen met hun engagement met "1% voor de planeet": één procent van de verkoop van Chimpanzee wordt geschonken aan NGO's die zich inzetten voor milieubescherming.

Voor meer informatie klik je op:
https://www.chimpanzeebar.com/

LEES DIT HIERNA

Enduro rijden met de 7idp Sam Hill knee & elbow pads

7ipd Sam Hill pads: De 7idp Sam Hill kniebeschermers zijn samen met, hoe raad je het, Sam Hill…

LEES VERDER

Nederlandse MTB-selectie voor Tokyo bekend

De vier geselecteerde renners voldeden als enige Nederlandse MTB’ers aan de gestelde voorwaarden.…

LEES VERDER

Trails rijden met Fist Gloves

Fist Gloves zijn ontwikkeld voor trails rijdens, bmx, motorcross en zoals ze het noemen Gripping…

LEES VERDER