YT Industries debuteert kleinere Jeffsy Primus voor kids en kortere mountainbikers

De Jeffsy trailbike van Young Talent Industries (YT) is een van de populairste fietsen van het Duitse merk, en nu zijn er twee modellen "voor korte bikers" met 24 of 26 inch wielen, om zo rijders die tussen 135/150cm of 145/160cm lengte tegemoet te komen. 

Jeffsy Primus
YT Jeffsy Primus | Een full suspension bike voor de jeugdige en getalenteerde...

De Jeffsy Primus is een verkleinde Jeffsy met vergelijkbare framekenmerken. Beide wielmaten maken gebruik van een 65,5° of 66° flip-chip verstelbare balhoofdbuishoek en een 76,2° of 77° zitbuishoek. Met deze afmetingen zou dit een echte fun trail machine moeten zijn. De 24″ fiets heeft 130mm veerweg voor en achter, terwijl de 26″ modellen 140mm veerweg voor en achter hebben.

YT beschrijft de Primus als een "extreem speelse prestatiefiets" met een "best-in-class specificatie". De fietsen zijn voorzien van een specifieke achterschokdemping voor lichte rijders en een selectie van kleinere persoonsvriendelijke onderdelen (stuur, handgrepen, zadel, zadelpen, etc.).

YT Jeffsy Primus

De Jeffsy Primus JP 24″ heeft een bereik van 370mm, 395mm chainstays, een korte 95mm headtube om de bars laag te houden, en een 4mm of 12mm BB drop afhankelijk van de flip-chip plaatsing.

De kleinere 24″ fiets is uitgerust met een 130mm Manitou Machete Junit voorvork en McLeod schokdemper; SDG Slater Jr cockpit, zadelpen en zadel; een SRAM NX 11-speed aandrijving; SRAM Code R remmen; en SRAM XO1 165mm cranks met een 30t kettingblad. Al die degelijkheid gin onderdelen resulteert in een gerapporteert gewicht van 12.6kg.

YT Jeffsy Primus

De Jeffsy Primus JP 26″ rekt de maatvoering uit met een 397mm bereik (reach) en 415mm chainstays, met dezelfde korte 95mm balhoofdbuis.

De 26″ Jefsy Primus heeft een voorvork met 140mm, krijgt een RockShox Deluxe Select schok, 12-speed SRAM SX aandrijflijn, een 100mm YT dropper post, E*Thirteen cockpit, en dezelfde SRAM Guide R remmen. De iets grotere en heftiger bouw weegt in op 14.2kg.

YT Jeffsy Primus

Dit zijn echte fietsen met de bijbehorende prijskaartjes. Het 24 inch model, in één maat voor rijders van 135 tot 150 cm hoogte, is verkrijgbaar voor EUR 1.950. Voor rijders van 145 tot 160 cm hoogte is er de 26 inch versie, waarmee je op EUR 2.050 uitkomt.

YT Jeffsy Primus

Je krijgt veel fiets voor het geld en als je kind, net als YT's jongste professional, Harry Schofield uit het Verenigd Koninkrijk, rondjes gaat rijden in de (bike)parken en enorme sprongen maakt, is de Primus misschien net wat je nodig hebt. Jeffsy Primus bikes zullen in maart beschikbaar zijn voor de Europese markt.

Labels

LEES DIT HIERNA

Cyclo of Gravel? Op pad met de Canyon Inflite CF SL 8.0

Nu horen we jullie natuurlijk al denken: "Dit is appels met peren vergelijken." Een beetje wel…

LEES VERDER

Nieuwe Fidlock 590 magnetische bidon

De nieuwe TWIST-bidon 590 wordt geleverd in een nieuw design en met een verbeterde…

LEES VERDER

Rondjes draaien met de Spinergy GX gravel wielen

Om meteen even stil te staan bij de spaken. Dit zijn Spinergy's gepatenteerde PBO Power spaken.…

LEES VERDER