Polar Grit X: Stijlvol op weg naar avontuur

Polar introduceert een nieuw sporthorloge, speciaal ontworpen voor outdoor-liefhebbers. Het is niet alleen een robuust en chique multisporthorloge, maar houdt zelfs een oogje in het zeil voor de basisbehoeften.

Polar
Grit X outdoor multisporthorloge. Robuust en chique.

Polar Grit X is het nieuwe sporthorloge voor outdooractiviteiten van het Finse merk dat de hartslagmeter heeft uitgevonden. Speciaal ontworpen voor alle outdoor-disciplines, van traillopen tot wandelen, van mountainbiken tot klimmen. Lichtgewicht, met een duurzame batterij en enkele innovatieve kenmerken die specifiek zijn voor bergactiviteiten zoals Hill Splitter voor hellingsanalyse, FuelWise voor hulp bij de hydratatie en voedingsstoffen, routenavigatie en weersvoorspellingen. Polar Grit X is een echt multisporthorloge om elke dag te dragen.

Polar

Polar Grit X: lichtgewicht, duurzaam en met een lange levensduur van de batterij

Polar Grit X heeft een robuust en lichtgewicht ontwerp en heeft de standaard Amerikaanse militaire weerstandstesten (MIL-STD-810G) doorstaan. Polar Grit X biedt een uitzonderlijke verhouding tussen het gewicht (slechts 64 gram) en de levensduur van de batterij, met 40 uur full-mode batterijduur (continue training met alle actieve functies en GPS-tracking per seconde) en tot 100 uur met verschillende energiebesparende opties. Polar Grit X is uitgerust met het innovatieve Polar Precision Prime polshartslagdetectiesysteem, dat drie technologieën combineert: optische aflezing met 10 LED's met verschillende bundellengte, huidcontactsensoren en 3D-versnellingsmeter, waardoor nauwkeurige gegevens, vrij van bewegingsstoringen, worden gegarandeerd.

Polar

Polar Grit X: herkenning van elementen met hoogteverschil

Met Polar Grit X kun je ook de intensiteit aanpassen waarmee de paden met variabele helling worden geconfronteerd, wat altijd een grote uitdaging is voor sporters: dit gebeurt dankzij de nieuwe Hill Splitter-functie die automatisch de afdalingen bergop en bergaf herkent en aan het einde van de sessie een specifieke analyse biedt voor elke helling, waardoor je de prestaties kunt verbeteren, verschillende sessies kunt vergelijken en de training effectief kunt structureren.

Een andere kritieke kwestie voor sporters die zich voorbereiden op zeer lange en vermoeiende routes, te voet of op de fiets, is de voedingsstrategie. Het horloge is uitgerust met de nieuwe FuelWise functie, een persoonlijke assistent om je pols die je helpt bij het maken van een goed koolhydraten - en hydratatieplan en die je eraan herinnert wanneer je opnieuw moet eten/drinken tijdens de training. Na de training geeft het horloge ook inzicht in de hoe de verbruikte calorieën verdeeld zijn over koolhydraten, eiwitt en vet, wat kan helpen om bijvoorbeeld voor een specifiek doel als afvallen te trainen.

Integratie met Koomot App voor routeplanning en –begeleiding

Polar

Via de Koomot-app is het mogelijk om routes op het horloge te importeren en navigatie voor de route te krijgen. Daarnaast bevat Grit X ook een kompas- en Back to Start-functies, die hemelsbreed in realtime de richting en afstand aangeven vanaf het startpunt. Om de uitgangen te plannen en in realtime te worden bijgewerkt over de weersomstandigheden, biedt Polar Grit X de weersvoorspelling voor maximaal twee dagen met de OpenWeatherMap-app, met informatie op het scherm zoals temperatuur, mm regen, windsnelheid/richting en vochtigheidsgraad.

Slimme Coachingsfuncties

Naast de barometer, een ander nuttig instrument in buitencondities, is Polar Grit X ook uitgerust met andere unieke Polar Smart Coaching functies:

De Running Power meet het loopvermogen op een geïntegreerde manier, zonder dat er extra externe apparaten nodig zijn, en levert realtime vermogensgegevens in watt, die vooral nuttig zijn bij sprints of bergopwaarts trainen, en laat aan het einde van de sessie de belasting van de spieren zien; de Training Load Pro analyseert de belasting op een complete en gedetailleerde manier, onderverdeeld in spier, hart en waargenomen belasting, en controleert bij elke sessie de belasting, meet de balans tussen inspanning en tolerantie op de lange termijn en helpt de grenzen ervan te herkennen, om het risico van overtraining of letsel te voorkomen; Sleep Plus Stages analyseert elk detail van de slaap (duur, cycli, fasen, onderbrekingen) en geeft een score met betrekking tot de kwaliteit ervan; Nightly Recharge meet het herstel van het autonome zenuwstelsel (SNA), gebaseerd op gegevens over de hartslag, de hartvariabiliteit (beat-to-beat intervallen) en het ritme van de ademhaling, wat aangeeft hoeveel u 's nachts daadwerkelijk hebt opgeladen van de dagelijkse stress; FitSpark stelt op basis van uw fitnessniveau, trainingshistorie en herstel verschillende soorten training per dag voor (cardio, spierversterking, core) en biedt uitgebreide begeleiding tijdens de sessie.

Daarnaast kunt u met de webservice en de Polar Flow App alle details van uw trainingen analyseren, een compleet dagboek bijhouden, sessies plannen en deze delen op de socials.

Polar’s Smart Coaching-functies op een rij:

  • Polar’s Precision Prime™: optische hartslagmeting met unieke sensorfusie-technologie
  • FitSpark™: gepersonaliseerde dagelijkse trainingen en workouts op je horloge gebaseerd op je fitnessniveau, trainingshistorie en herstelinformatie
  • Nightly Recharge™: nachtelijke herstelmetingen die laten zien hoe goed je herstelt van je inspanningen overdag. Ontvang gepersonaliseerde tips en oefeningen waarmee je betere keuzes maakt voor je gezondheid en het bereiken van je trainingsdoelen.
  • Training Load Pro™: voorkom over- en ondertraining en train zo effectiever. Training Load Pro combineert je cardiobelasting, spierbelasting en ervaren belasting tot één makkelijk te begrijpen inzicht.
  • Sleep Plus Stages™: meet je slaapcyclus en levert gedetailleerd inzicht in de kwaliteit van je slaap.
  • Hardloopvermogen: meet via de pols je spierbelasting tijdens het hardlopen, dé ijkmethode om elke sessie met de juiste intensiteit te sporten.
  • Polar Flow: in onze mobiele en desktopapplicatie analyseer je je prestaties en plan je trainingen tot in detail.

Polar Grit X kost €429,90 en is vanaf vandaag verkrijgbaar op polar.com in de kleuren zwart, groen (maat M/L) en wit (maat S/M). Diverse andere polsbandjes van siliconen, textiel en leer zijn verkrijgbaar voor respectievelijk €29,95, €39,95 en €49,95.

Labels

LEES DIT HIERNA

Maakt Megmeister de meest comfortabele bibshort?

Ongemak op het zadel zou wel eens tot het verleden kunnen behoren met de introductie van Megmeister…

LEES VERDER

Magura Raceline remmen terug in beperkte oplage

Magura Raceline-editie remmen zullen opnieuw in beperkte oplage beschikbaar worden gesteld, nadat…

LEES VERDER

Eet smakelijk, eet een Chimpanzee en rij verder

Sindsdien hebben de oprichters van Chimpanzee Nutrition hun sympathiek-idealistische concept…

LEES VERDER