15e Editie Wintermarathon Lemelerveld onder barre omstandigheden

De naam Wintermarathon was niet echt van toepassing met een temperatuur van zo’n 15 graden boven nul. Maar een barre tocht is het wel geworden met regen en harde wind. 

Wintermarathon Lemelerveld
Deelnemers tijdens de Wintermarathon Lemelerveld

Zondag 16 februari werd door Cycling Lemelerveld voor de 15e keer de Boombouw WinterMarathon georganiseerd. Door de vele regen die de afgelopen week al was gevallen en daardoor een erg natte ondergrond werd het zwaar voor de rijders.

Zo’n 340 mountainbikers trotseerden het weer en de vele heuvels die de route door het Sallandse Heuvellandschap te bieden heeft.  De deelnemers roemden de mooie route, het aantal klimkilometers en de uitstekende verzorging. Het is dan ook niet voor niets dat de NTFU deze tocht beoordeeld als topevenement met een “Extra Goed Geregeld” kwalificatie.

In totaal kon er 3 afstanden worden gereden: 55, 75 en 100+ kilometer. De kortste afstand voerde de rijders over de Lemelerberg richting Nieuwebrug. Van daaruit door Lemele naar het gebied rondom de Luttenberg en weer terug naar Lemelerveld. Een prachtige route die de mooiste plekjes van dit gebied heeft aangedaan.

De 175 deelnemers die hadden gekozen voor de 100 kilometer lange tocht konden hun hart helemaal ophalen. Zij fietsten vanaf de doorkomst bij het natuurcentrum De Lemeler Esch via Hancate naar Hellendoorn. Het inmiddels vermoeide lijf kon bij de verzorgingspost bij Activiteitencentrum De Wilgenweard van nieuwe energie worden voorzien voor de laatste loodzware kilometers door de prachtige omgeving rond Hellendoorn.
Rond half 4 waren alle deelnemers terug gekeerd bij Sportpark Heidepark in Lemelerveld. Daar kon men zich tegoed doen aan een heerlijke kop snert.

Volgend jaar zal de WinterMarathon worden verreden op zondag 28 februari 2021. Meer info en foto’s: www.wintermarathon.nl

Labels

LEES DIT HIERNA

Cyclo of Gravel? Op pad met de Canyon Inflite CF SL 8.0

Nu horen we jullie natuurlijk al denken: "Dit is appels met peren vergelijken." Een beetje wel…

LEES VERDER

Nieuwe Fidlock 590 magnetische bidon

De nieuwe TWIST-bidon 590 wordt geleverd in een nieuw design en met een verbeterde…

LEES VERDER

Rondjes draaien met de Spinergy GX gravel wielen

Om meteen even stil te staan bij de spaken. Dit zijn Spinergy's gepatenteerde PBO Power spaken.…

LEES VERDER