Canyon voegt superlichte Neuron CF SLX toe

Spannende tochten in de Alpen, de tijden op je favoriete trails scherper stellen of de benen losgooien na het werk: met 130mm veerweg is de Neuron extreem veelzijdig en een van de populairste full suspension bikes uit het Canyon MTB portfolio. Met hun nieuwe topmodel, de Neuron CF SLX 9.0 Ltd., wordt het carbon aanbod van de Neuron aangevuld met een top bike. 

canyon

Vanaf modeljaar 2020 is de Neuron CF SLX 9.0 Ltd. het nieuwe topmodel van de Neuron familie. Een opvallend kenmerk is dat het SLX frame slechts 2,280g weegt, wat maar liefst 250g lichter is dan de SL versie. Als de Neuron CF SL al een superlichte en sportieve 130mm bike is, dan is de CF SLX een volbloed racemachine. canyon
Dankzij de sublieme afmontage met Shimano XTR 1x12 aandrijving en remmen, FOX Float DPS Factory demper en FOX 34 Factory vork en DT Swiss XMC1200 carbon wielen komt het totaalgewicht van de Neuron CF SLX 9.0 Ltd. op een superlichte 11.7kg in maat M. Het indrukwekkende gewichtsverschil van 250g is mogelijk gemaakt door het gebruik van speciale 40T UD carbonvezels, die tegelijkertijd de treksterkte van het frame en de achterbrug verhogen.
canyon
Om dit technologisch hoogstandje extra te benadrukken, hebben de Canyon designers het CF SLX frame een speciale afwerking gegeven: de minimalistische “Tinted Black” kleurstelling waar je de carbonstructuur door de lak heen ziet op de bovenbuis.canyonMet deze nieuwkomer bestaat de Neuron CF familie nu uit vijf modellen, inclusief een WMN variant die specifiek op dames is afgestemd. De Neuron CF 8.0 is het carbon instapmodel met 130mm veerweg en kost €2,699.

De nieuwe Neuron CF SLX 9.0 Ltd. heeft een prijskaartje van €5,999 en zal beschikbaar zijn vanaf 19 november via www.canyon.com

LEES DIT HIERNA

Gravelracen met de Bontrager Specter Wavecel

Wij natuurlijk wel, maar voor degene die er nog nooit van gehoord hebben volgt hier een korte…

LEES VERDER

Canyon Torque 2020

Vandaag Trails en morgen het Bikepark in. De Torque is een Do-It-All gravity bike. Van Trails tot…

LEES VERDER

Op pad met de Evoc 10CC L rugzak

Waar 10CC L voor staat is natuurlijk overduidelijk. Een opbergvolume van 10 liter. Als je net als…

LEES VERDER