2020 Trek Fuel EX, meer veerweg en meer framematen

de meest verkochte trail mountainbike van Trek, de Fuel EX, is grondig vernieuwd. De Fuel EX is altijd al een enorm veelzijdige mountainbike geweest, de perfecte keuze voor wie met één fiets overal uit de voeten wil kunnen. De vernieuwde Fuel EX is nóg avontuurlijker, dankzij een geüpdatet frame en betere vering, en een groter aantal framematen.

Geüpdatet frame en betere vering
Alle Fuel EX modellen hebben nu meer veerweg voor, namelijk 140 mm. Achter is de veerweg van130 mm gebleven. Deze combinatie biedt meer vertrouwen bij serieuze jumps maar doet niets af aan een efficiënt klimvermogen.  

De moderne geometrie is ook perfect voorbeeld van de juiste balans tussen prestaties en inzetbaarheid. Vergeleken met de vorige Fuel EX is het nieuwe frame langer en staat de balhoofdhoek iets meer onderuit, waardoor hij stabieler ligt in de afdaling. Dankzij de steilere zitbuis is de zitpositie toch optimaal om efficiënt te kunnen trappen.

Het nieuwe frame heeft een vast bevestigingspunt voor de demper op de onderbuis, wat zorgt voor een sterkere liggende achtervork en voor een hoger traprendement. Net als voorheen zorgen slimme framedetails zoals Mino Link aanpasbare geometrie en Control Freak kabelgeleiding ervoor dat de Fuel EX heel gemakkelijk naar eigen voorkeur is aan te passen.

Carbon Only
De Fuel EX-modellen van OCLV Carbon hebben nu een interne opbergruimte in het frame, waar gemakkelijk een reparatieset en een binnenband in passen. Je hebt dus geen zadeltasje meer nodig. Voorheen werd enkel het 9.9 top frame geleverd in full carbon hoofdframe en achterframe. Nu zijn ook de 9.8 en  9.7 voorzien van een carbon achterframe.

Behalve het nieuwe frame en de verbeterde vering hebben alle Fuel EX’en ook trailspecifieke kenmerken zoals een verstelbare zadelpen, een 1x-aandrijving met een breed bereik en 2.6 inch banden. De 9.8 en 9.9 modellen hebben RE:aktiv met Thru Shaft, voor nóg meer tractie en vertrouwen. De overige modellen hebben een RE:aktiv demper.

Een betere zithouding voor meer rijders
Alle modellen in de nieuwe collectie zijn ook beschikbaar in maat XS. De volledige maatvoering bestaat uit XS, S, M, L, XL en XXL. Waarbij de S in een 27.5” of 29” wielmaat leverbaar is. Verder zijn alle modellen verkrijgbaar in ten minste twee verschillende kleurstellingen.

Trek Productmanager Mountainbike John Riley: ”In plaats van een beperkt aantal modellen speciaal voor dames is er nu meer keuze voor iedereen. Man of vrouw, klein of lang, of daartussenin, er is altijd een Fuel EX die perfect past.

De nieuwe Fuel EX heeft ook voor iedere framemaat de meest geschikte wielmaat. De framematen M en groter hebben 29-inch wielen. De maat XS heeft 27.5-inch wielen omdat die gemakkelijker te hanteren zijn voor kleinere rijders en omdat de opstaphoogte lager is. Framemaat S is er naar keuze in 27.5 inch of 29 inch. Uit feedback komt naar voren dat bij deze framemaat even veel rijders kiezen voor 27.5 inch als voor 29 inch.

Beschikbaar in Project One
De modellen Fuel EX 9.8 en Fuel EX 9.9 zijn volledig naar wens samen te stellen via Project One.  

Vlaggenschip Fuel EX 9.9s
De topmodellen in de line-up hebben frames geheel van OCLV Carbon, en met geïntegreerde opbergruimte, FOX Factory vering, carbon componenten en de allerbeste groepsets. Er is keuze uit Shimano XTR, SRAM X01 en SRAM X01 AXS.

De Fuel EX is per direct beschikbaar via het wereldwijde dealernetwerk van Trek. De prijzen variëren van € 2.099,- tot € 9.099,- voor de Fuel EX 5 tot de Fuel EX 9.9 X01 AXS respectievelijk.

Beschikbare modellen Fuel EX:
Fuel EX 5
Fuel EX 7
Fuel EX 8 – SRAM GX
Fuel EX 8 – Shimano XT
Fuel EX 9.7 – SRAM NX/GX
Fuel EX 9.8 – SRAM GX
Fuel EX 9.8 – Shimano XT P1
Fuel EX 9.9 – SRAM X01
Fuel EX 9.9 – SRAM X01 AXS P1
Fuel EX 9.9 – Shimano XTR P1

Voor meer informatie klik je op: https://www.trekbikes.com/nl/nl_NL/fuel-ex/

LEES DIT HIERNA

Juice Lubes, een beetje gek, maar vooral erg groen

· Biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen voor de fiets · Recyclebare productverpakkingen · 7…

LEES VERDER

Milan Vader wint laatste wedstrijd voor Olympische Spelen

Waar Pieterse het met name moest opnemen tegen concurrente uit eigen land, streed Milan Vader met…

LEES VERDER

Lancering BART Magazine. 25 jaar Olympisch Mountainbiken

Limburger Bart Brentjens won in 1996, Atlanta USA de eerste Olympische Gouden mountainbike medaille…

LEES VERDER