26-01-2020 - Middelbeers - Pedaleur Toertocht

Bij een evenement geweest? Laat ons weten hoe het was! Een tocht die we niet mogen missen? Plaats 'm.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
pietheinpeeters
Mountainbike Junk
Mountainbike Junk
Berichten: 348
Lid geworden op: di 19 april 2011, 15:56
Mijn mountainbike: Canyon Neuron AL 9.9 (2017)

do 23 januari 2020, 14:24

Afbeelding

Wij willen middels dit bericht graag je aandacht vestigen op de jaarlijkse MTB wintertocht van De Pedaleur Oirschot. Deze tocht wordt op Zondag 26 januari 2020 georganiseerd. De route voert over met name onverharde wegen, bospaden en singletracks, door het bosrijke gebied rondom de Oirschotse Heide en Beerse bossen. We zouden het leuk vinden om je te mogen verwelkomen. Hieronder vind je meer info over onze tocht:

Afstanden

Je kunt 25, 35, 45 of 55 km rijden. Tijdens de tocht zelf kun je eventueel nog kiezen deze afstanden in te korten of te verlengen. De splitsingen worden met borden aangegeven.

Verzorging

Onderweg is er een uitstekend verzorgde pauzeplaats. Zo zul je op de pauzeplaats soep, thee, verschillende soorten koek, sportdrank en fruit aantreffen.

Uitpijlen

Het parcours wordt volledig uitgepijld met pijlen die op eigen paaltjes worden weggezet. Doordat we alle paaltjes zelf de grond in slaan, brengen we geen schade toe aan de natuur en kunnen we precies bepalen waar de pijl geplaatst wordt. We houden de pijlen zoveel mogelijk aan de rechterkant van de route. Wanneer je de bocht doorkomt, zul je in of vlak na de bocht een bevestiging aantreffen. Deze bevestiging bevindt zich altijd in de buitenbocht zodat hij goed zichtbaar is. Ook splitsingen worden ruim van tevoren en duidelijk aangekondigd.

Inschrijven

Inschrijven kan op de dag zelf, er is geen voorinschrijving mogelijk. De inschrijving voor alle afstanden vindt plaats tussen 8.30 en 10.00uur in Sporthal De Klep, Sportparklaan 2a te Middelbeers. Het inschrijfgeld bedraagt € 5,=. Wij bieden ook Scan&Go voor NTFU-leden. Deze inschrijvers betalen € 4,=.

Faciliteiten

- Parkeren: er is voldoende parkeer gelegenheid rondom de sporthal. Volg de aanwijzingen van onze parkeerbegeleiders.

- Douchen: Er is omkleed en douche gelegenheid in de sporthal.

- Bikewash: Er is een bikewash voorzien nabij de finish. Zo kan je fiets netjes weer naar huis.

Veiligheid

Onderweg staan waarschuwingsborden voor zowel fietsers als het kruisende overige verkeer. Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor een veilige oversteek. Tevens hebben we trajectcontrole op ons parcours. Dat zijn groepjes van 2 ‘Pedaleurs’, die elk een deel van het parcours voor hun rekening nemen. Deze personen controleren of de bordjes nog goed staan, maar assisteren ook in geval van incidenten. Zij weten waar ze zijn en kennen ook de snelste weg terug naar het startpunt. Ze zijn er echter niet om jouw band te repareren of andere technische assistentie te geven.

Jouw eigen veiligheid heb je zelf in de hand. Zorg tenminste voor een goede helm, adequaat materiaal en gedrag. Veel plezier gewenst. Tot zondag 26 januari 2020!

Meer info op de website van de Pedaleur Oirschot:

De VeldCommissie

De Pedaleur Oirschot
Plaats reactie